13 maj 2024
19:00

Avesta AIK U

Referat: Östansbo IS U - Avesta AIK U

En match där fokus bland annat ligger på att förhindra Avesta farliga yttrar och se till att dom inte kan hitta in till omarkeradei spelare i boxen. Och mycket riktigt dom försöker hitta spelvändningar och bollarna ut mot hörnflaggorna där dom kan utmana och skära in i straffområdet. Det klarar vi bra och dom kommer inte till många farliga situationer den vägen matchen igenom.
Offensivt vill vi få Kodjo och våra yttrar rättvända komma i löpningar på diagonalen. vi lyckas inte helt fullt ut med detta men vi skapar en del chanser framför allt i första halvlek och i 32minuten kan WIlle nätat framspelad av Frank kort efter ett inkast från högerkanten.

I andra släpper vi lite mer till Avesta och dom lyckas skapa lite mer farligheter och efter misskommunikation kan dom få in en boll i 61a minuten. efflyttar avesta upp och trycker på och det blir mycket långbollande i matchen. Felix har dock bestämt att vi ska ha minst en poäng idag så han släpper inte in några fler mål och mathen slutar 1-1.
Plus idag att vi håller tätt på hörnorna dom har hela 6 stycken.

Första hemmamatchen avklarad i sjuan och nu får vi ladda om inför Hedemora nästa måndag då första trepoängaren skall hämtas.